bruden og faren går ned midtgangen på kirken

Bryllup Holmenkollen kapell Oslo 2020

4 juli 2020 fotograferte jeg bryllupet til Iselin og Petter ved Holmenkollen kapell.

Dagen begynte med at jeg møtte Iselin og hennes brudepiker hos frisøren på Majorstuen. Jeg fotograferte Iselin og brudepikene hennes mens frisøren fikset håret og sminket dem. Når jeg fotograferer heldags bryllup, begynner jeg vanligvis dagen med brudens forberedelser og om mulig også brudgommens forberedelser. Denne dagen gikk ikke bra da brudgommen var i en annen del av Oslo. Iselin og hennes brudepiker skålte i champagne mens de forberedte seg på det kommende bryllupet. Da bruden og brudepikene hennes begynte å gjøre seg klare, dro jeg på forhånd til Holmenkollen kapell for å møte bruden da hun kom til bryllupet og for å snakke med brudgommen før bryllupet. Jeg prøver også vanligvis å ta meg tid til å besøke kirken før jeg tar bilder av bryllupet for å måle lys og se hvordan jeg kan ta de beste bildene. På grunn av Corona fikk bare 30 personer lov til å komme inn i kirken. Resten av gjestene måtte vente ute. Mer enn 100 gjester hadde kommet, så de fleste måtte vente på paret utenfor. En stund etter at jeg kom til Holmenkollen kom også bruden i limousine. Hun ble deretter eskortert til den ventende brudgommen av faren, og bryllupet var i gang. Jeg dokumenterte da bryllupet fra start til slutt og tok noen avsluttende bilder da de nygifte forlot kirken og det var på tide med gratulasjoner. Bruden og brudgommen og jeg hadde møttes allerede om høsten for å planlegge bryllupet, og vi hadde avtalt at vi etter gratulasjonene skulle dra til Bogstads gård for å ta portretter av dem mens gjestene dro til Villa Eckbo. Bogstad gård er et veldig vakkert sted med vakre bygninger og grønne omgivelser. Her gikk vi i omtrent en time for å fotografere paret i forskjellige omgivelser. Paret var litt stresset da de ikke ønsket at gjestene måtte vente på dem for lenge, så de ikke ønsket å fotografere mer enn en time. Vi dro derfor til bryllupsmiddagen som skulle holdes på Villa Eckbo. Her ventet alle gjestene på paret. Jeg fikk sjansen til å ta et bilde av alle som samlet seg for å være på bryllupsfesten og ta bilder av dem. Nå var det tid for middag. Jeg var der hele ettermiddagen og fotograferte alt som skjedde. Fordelen med å ta et heldagsbilde er at jeg kan dokumentere alt som skjer i løpet av en hel dag. Ikke bare bryllupet og parportrettene, men også alt som skjer på bryllupsfesten med alle talene fra venner og familie, spill arrangert av gjestene, kutting av bryllupskaken og selvfølgelig den endelige brudevalsen. Men ikke bare det. Jeg kan også fotografere forskjellige par som er på festen, reaksjoner fra gjestene ved taler og spill og alt annet uforutsett som skjer i løpet av en hel dag i et bryllup. Et bryllup inneholder det meste.Noen ganger skjer det noe som får deg til å le, noen ganger skjer det noe som får deg til å gråte og noen ganger skjer det noe som får deg til å miste pusten. Derfor er jeg bryllupsfotograf. Å få fotografere et bryllup er både en utfordring, men også et privilegium.

Hvis du vil se flere bryllupsbilder, klikk på bildegalleri bryllup.

Trenger dere en bryllupsfotograf? Spørsmål eller bestillinger: 45398843, mail@pixpep.no