kvinne hopper fra hopptårnet i operaen i Oslo

En dag i Oslo

En vakker sensommerdag i 2021 gikk svigerdatteren min og jeg en tur ned til Oslo sentrum med kameraet i hånden. Min svigerdatter er født og oppvokst i Oslo og ville vise meg Oslo.

Vi startet fra St. Hanshaugen og gikk langs Akerselva ned mot Oslo.

Spørsmål eller bestillinger: 45398843, mail@pixpep.no

Ved Akerselva var det masse kanopadlere ute på vannet.

Jeg og svigerdatteren stoppet underveis og tok noen fine portretter ved en bro.

Vi fortsatte videre til Oslo og møtte sønnen min på Oslos nye bibliotek. Vi gikk inn i det nye biblioteket for å se hvordan det så ut. Jeg hadde aldri vært der før. Selv ble jeg imponert over det vakre og gjennomtenkte bygget. Også her tok jeg noen bilder da jeg likte arkitekturen og interiøret i biblioteket.

Vi hadde også planlagt en tur til det nye Munchmuseet men det var ikke åpent enda så vi gikk videre mot Bjørvika og Barcode. På Bjørvika har de bygget fine hus med vann mellom husene som i Venezia. Oslofolket kaller det Oslos eget Venezia. Her stoppet vi og tok kaffe på en kafé hvor de kun serverte smultringer i mange forskjellige smaker. Her hadde de interessante farger på veggene og jeg tok portretter av min svigerdatter med disse fine fargene som bakgrunn.

Vi dro så videre til operaen da Red Bull hadde arrangert et arrangement kalt Red Bull Cliff diving. De hadde bygget et høydehopptårn ved operaen hvor de hoppet i Oslofjorden. Det var spektakulært å se folk hoppe fra så høye høyder ned i fjorden. Tusenvis av Oslo-borgere hadde kommet for å se arrangementet. Jeg tok noen fine bilder av dette arrangementet før det var på tide å reise hjem igjen etter en givende og morsom dag i Oslo.

På vei hjem till St. Hanshaugen tok jeg også noen gatebilder i Oslo.

Spørsmål eller bestillinger: 45398843, mail@pixpep.no, messenger