bryllupspar som omfavner hverandre på en bro ved en dam Losby gods Oslo

Hvordan booke en bryllupsfotograf

Denne artikkelen handler om hvordan du booker en bryllupsfotograf.

Den enkleste måten er å søke på google. Start med å søke for eksempel bryllupsfotograf i Oslo eller en annen by der du leter etter en bryllupsfotograf.

Ta en titt på flere fotografer. Ikke nøy deg med bare en eller to. Ikke bare nøy deg med fotografene som er på første side. Fotografene som er først er de som er rangert høyest på google, noe som ikke har noe å gjøre med hvor gode de er. Den beste fotografen for dine behov kan være på side 5.

Velg blant fotografene basert på dine behov. Ditt behov kan for eksempel være hva fotografen koster, eller kanskje fotografen med de fineste bildene eller noe annet.

Når du har valgt de fotografene som er mest interessante for dine behov, starter du med å kontakte den som er mest interessant. Du sender vanligvis en e -post og spør om fotografen er ledig på datoen du skal gifte deg. De fleste fotografer tilbyr et gratis ubetinget møte hvor du kan stille spørsmål om hvordan du planlegger fotografering av bryllupsdagen.

Når jeg møter bryllupspar som er interessert i å booke meg, møtes vi vanligvis på en kafé. Der kan vi ta opp alle spørsmålene de har, og jeg kan forklare hva de trenger å tenke på og hvordan vi kan sette opp en plan på den beste måten for bryllupsdagen.

Jeg har laget en liste med spørsmål som jeg stiller alle bryllupspar. Eksempler på spørsmål kan for eksempel være hvilken kirke de skal gifte seg i? Hvor mange gjester har paret invitert til bryllupet? Når er bryllupsseremonien? Når begynner bryllupsmiddagen og når begynner bryllupsfesten? Når blir bryllupskaken servert? Når begynner brudevalsen? Når vil bryllupsparet at jeg skal begynne å fotografere? Skal jeg fotografere brudens og brudgommens forberedelser? Har bryllupsparet tradisjonell kledsel; brudkjole med slør og smoking eller noe annet? Hvor mange forlovere, ønsker bryllupsparet å bli fotografert med noen spesielle gjester og så videre.

Hvis vi er enige om alle detaljene, vil vi signere en avtale. Hvis vi ikke er enige, kan paret kontakte neste fotograf på listen.

Etter min mening er det viktig å signere en avtale og betale et depositum for bryllupet. Da har du som kunde sikret deg en fotograf til daten din. Noen fotografer bestiller uten kontrakt, og dette gjør det lettere for dem å trekke seg fordi de kan ha funnet et annet par som betaler mer. På samme måte er det lett for bryllupsparet å trekke seg ut og bytte fotograf fordi de kan ha funnet en billigere. Med en avtale har begge parter inngått en forpliktelse som er vanskeligere å trekke seg ut av, og både bryllupsparet og fotografen kan føle seg trygge.

Når datoen for bryllupet nærmer seg, kontakter jeg vanligvis paret noen uker før for å sjekke at planleggingen er den samme som den var da vi først møttes. Noen ganger har du kanskje måttet flytte tider, eller kanskje all planlegging ikke var ferdig da du møttes for planleggingen. Da kan det være bra å koordinere planleggingen slik at både bryllupsparet og fotografen har alt klart for den store dagen.

Lykke til!

Trenger dere en bryllupsfotograf? Spørsmål eller bestillinger: 45398843, mail@pixpep.no


Publicerat

i

av