bryllupsfotograf og brudepar på fjellet ved solnedgang

Hvordan velge bryllupsfotograf

Kunsten å velge riktig bryllupsfotograf:

Bryllupet er en av de viktigste dagene i livet ditt, og du vil sikkert at alle minnene fra denne dagen skal være så vakre som mulig. En av de viktigste måtene å bevare disse minnene på er gjennom bilder, så det er viktig å booke bryllupsfotograf, men hvordan velge bryllupsfotograf?

Undersøkelser blant bryllupsplanleggere viser at det parene oftest skulle ønske de hadde brukt mer penger på etter bryllupet, er fotografen. Dette betyr ikke at en bryllupsfotograf må være dyr. Det kan imidlertid bety at ideen om å la gjestene ta bilder av bryllupet med mobiltelefoner eller velge en fotograf uten å undersøke fotografens erfaring ikke var en god idé. Her er noen tips til hva du bør tenke på når du skal velge riktig bryllupsfotograf:

  1. Stil: Forsk på ulike fotografers stiler og se om deres arbeid passer til dine ønsker og smak. Noen fotografer har en mer tradisjonell tilnærming, mens andre har en mer moderne og kreativ tilnærming. Utgangspunktet er å sjekke fotografens bilder for å se om stilen passer deg. Mange fotografer velger å vise sine beste bilder i en såkalt portefølje. Be også om å få se bilder fra en hel bryllupsdag. Kanskje fra en blogg eller et bryllupsalbum.
  2. Erfaring: Sørg for at du velger en fotograf med solid erfaring i å fotografere bryllup. Dette vil sikre at du får kvalitet bilder og at fotografen vet hvordan de skal håndtere ulike situasjoner og lysforhold på bryllupsdagen. Å kunne fotografere bilder med god kvalitet i en dårlig opplyst kirke eller festlokale krever både erfaring, kunnskap og godt utstyr.
  3. Referanser: Sjekk fotografens referanser og les gjennom tilbakemeldinger fra tidligere klienter. Dette vil gi deg en god idé om fotografens arbeid og kvalitet. Hvis du vil være nøyaktig, kan du be om en referanse du kan ringe.
  4. Pris: Velg en fotograf som passer innenfor ditt budsjett, men husk at verken billig eller dyr betyr best. Sørg for at du får en god balanse mellom kvalitet og pris. Sjekk alltid hva som inngår i prisen så dere slipper overraskelser. Hva som er inkludert i prisen er forskjellig mellom ulike fotografer.
  5. Kommunikasjon: Sørg for at du har god kommunikasjon med fotografen før bryllupsdagen. Diskuter dine ønsker og forventninger, og sørg for at fotografen forstår hva du vil ha. Mange fotografer tilbyr gratis konsultasjon.
  6. Vær ute i god tide: Mange fotografer blir booket så tidlig som et år eller mer i forveien.
  7. Sist men ikke minst: skriv en kontrakt og betal depositum. En muntlig avtale er like gyldig som en skriftlig avtale, men vanskeligere å bevise. Når du har avtalt med en fotograf hva du ønsker deg til den store dagen be om å få det skriftlig. Depositum er standard i bryllupsbransjen og noe fotografen trenger for å sikre datoen din.

Velg en bryllupsfotograf som du føler deg komfortabel med og som har en stil og erfaring som passer til dine ønsker. Med litt tid og research vil du være i stand til å velge den rette fotografen for ditt bryllup og bevare minnene fra denne spesielle dagen for alltid. 

Husk at bildene fra bryllupet ditt ikke bare tilhører deg – de tilhører også fremtidige generasjoner.

Si fra om du lurer på noe og lykke til med å finne den rette bryllupsfotografen! +47 45398843, mail@pixpep.no


Publicerat

i

av